pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Szaszłyki z wątróbek drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

zamiast piekarnika można też piec na grillu

Szaszłyki z wątróbek drobiowych

Składniki:

Szaszłyki z wątróbek drobiowych

 

  • 50 dag wątróbka drobiowa,
  • 20 dag boczek w plasterkach wędzony,
  • przyprawa do grilla,
  • 1 papryka czerwona świeża,
  • papryka żółta świeża,
  • kijki do szaszłyków

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z wątróbek drobiowych
Wątróbki kroimy po połowie, paprykę w dość dużą kostkę. Plasterki boczku składamy. Na kijki od szaszłyków nabijamy wątróbkę, paprykę czerwoną, boczek, wątróbkę, paprykę żółtą, boczek i tak na zmianę. Całość pieczemy w temp. 200 stopni przez 45 min.