Tort pischinger

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wyśmienity delikatny- to tylko tort Pischinger

Tort pischinger

Składniki:

Tort pischinger

 

  • Składniki:
  • 2 żółtka
  • 12 dag cukru pudru
  • 20 dag masła
  • 5 dag czekolady
  • smażona skórka pomarańczowa
  • Pomada czekoladowa:
  • 2 1/2 dag masła
  • 1 1/2 dag czekolady
  • 1 paczka andrutów

Sposób przygotowania:

Tort pischinger
Przygotowanie:
Żółtka utrzeć dokładnie z cukrem.Utrzeć masło na puszystą masę dodając stopniowo masę żółtkową,startą drobno czekoladę i pokrajaną uprzednio skórkę pomarańczową.Przełożyć wafle masą,przycisnąć deseczką i stawić do lodówki.Przyrządzić pomadę czekoladową; utrzeć dokładnie masło i nie przerywając ucierania dolewać lekko ogrzaną czekoladę.Wierzch tortu posypać pomadą.

Tagi:

czekolada