mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Warzywa na patelnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste i łatwe do przygotowania danie a zarazem bardzo smaczne.

Warzywa na patelnie

Składniki:

Warzywa na patelnie

 

  • 2 cebule
  • 50 dag mięsa indyczego
  • 1 szklanka grzybowego lub warzywnego rosołu z kostki
  • 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyzki oleju
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Warzywa na patelnie
Cebule drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu dodajac rozdrobnione mięso i zalewamy to rosołkiem z kostki, dusimy stale mieszając. Dodajemy zamrożoną mieszankę warzyw,doprawiamy do smaku i mieszając doprowadzamy do wrzenia.Przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok 20 min.Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.Możemy podawać z ziemniakami lub ugotowanym ryżem.

Tagi:

mięso