Sposób przygotowania:
Zrazy w sosie pieczarkowymI
![Zrazy w sosie pieczarkowym Zrazy w sosie pieczarkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zrazy-w-sosie-pieczarkowym-596118.jpg)
1. Krojone w plastry mięso rozbij delikatnie tłuczkiem, aby stało się cieńsze. Następnie dopraw solą i pieprzem, a każdy plaster delikatnie posmaruj musztardą.
II
![Zrazy w sosie pieczarkowym Zrazy w sosie pieczarkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zrazy-w-sosie-pieczarkowym-596119.jpg)
2. Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną cebulę. Gdy cebula zacznie się klarować, dodaj pokrojone pieczarki. Smaż przez około 10 minut, aż pieczarki zmiękną. Dopraw solą i pieprzem.
III
![Zrazy w sosie pieczarkowym Zrazy w sosie pieczarkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zrazy-w-sosie-pieczarkowym-596120.jpg)
3. Na każdy plaster mięsa nałóż łyżkę grzybowego farszu i zwijaj w roladki. Następnie obtocz roladki w mące.
4. Na rozgrzanym oleju smaż roladki z obu stron, aż staną się złociste. Po usmażeniu wyjmij je z patelni i odłóż na bok.
IV
5. Do pozostałych grzybów na patelni dodaj śmietanę. Rozrabiaj mąkę w niewielkiej ilości wody i dodaj do sosu, mieszając, aby zagęścić go. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje i uzyska jednolitą konsystencję.
6. Gdy sos jest gotowy, wrzuć do niego usmażone wcześniej roladki, delikatnie mieszając, aby je oblać sosem. Duś roladki w sosie przez kilka minut, aby się przegryzły smakami.
7. Gotowe! Podawaj zraziki w sosie pieczarkowym z gotowanymi ziemniakami oraz surówką.
8. Smacznego! Teraz możesz rozkoszować się pysznymi zrazami w aromatycznym sosie pieczarkowym, które z pewnością zadowolą Twoje podniebienie i rozgrzeją serce.