Wino z ryżu

Wina « poprzedni | następny »
czekoladka_m

Złoty Ekspert
Przepisy: 826
zdjęcia: 1 z 1
Wino z ryżu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszne, ziołowe, białe wino z ryżu. Nie za mocne, delikatne;)


trudność: średnie
czas:

Wino z ryżu - SKŁADNIKI:

Wino z ryżu - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże przygotować według przepisu na opakowaniu dzień wcześniej. Z jednej cytryny wycisnąć sok, drugą wyszorować i pokroić w ćwiartki. Wodę zagotować z cukrem, przestudzić i wlać do balonu na wino. Dodać ryż, całą gałkę muszkatołową, tymianek oraz rodzynki. Na koniec wlać zaczyn z drożdży. Butlę zatkać korkiem z rurką fermentacyjną. Odstawić na 3 tygodnie w temp. pokojowej. Następnie zlać wino i rozlać do butelek. Odstawić do sklarowania na około miesiąc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wino z ryżu (strona 1 z 1)  
marietta

marietta

2013-11-14 17:40
Ciekawie smakuje,5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Surówka z rzeżuchą Karmelowe ciastka owsiane z czekoladą Stek z tuńczyka w limonce
Pyszne ciasto żądło Muffinki bananowe Kurczak hajderabacki
Biała kiełbasa z cebulową otoczką Ryba na pierzynce z szpinaku Surówka z kapusty pekińskiej
Kruszonkowy sernik z ananasem Klopsiki w sosie marchewkowo-pieczarkowym Racuchy z jabłkami i cynamonem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane