tysia874

tysia874

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Wino ryżowe trzytygodniowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wino to jest dobre dla smakoszy wermutów

Wino ryżowe trzytygodniowe

Składniki:

Wino ryżowe trzytygodniowe

 

 

Sposób przygotowania:

Wino ryżowe trzytygodniowe
Wodę zagotowac, wsypac cukier i wymieszac aż się rozpuści, dodac drożdze i zamieszac aż się rozpuszczą, wsypac ryż, rodzynki, ziele angielskie, pieprz, goździki, cukier waniliowy, gałkę muszkatołową, tymianek i imbir. Wszystko dokładnie wymieszac, na koniec dodac obrane i pokrojone w grube plastry cytryny. Wszystko wlac do słoja lub gąsiorka i odstawic na 3 tygodnie. Po trzech tygodniach można przelac wino do karafki i się degustowac.

Tagi:

ryż