zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Wiosenny chłodnik na kwaśnym mleku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny chłodnik z wiosennych warzyw na kwaśnym mleku

Wiosenny chłodnik na kwaśnym mleku

Składniki:

Wiosenny chłodnik na kwaśnym mleku

 

  • pól litra zsiadłego mleka
  • pół litra jogurtu naturalnego
  • 1 ogórek zielony szklarniowy
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wiosenny chłodnik na kwaśnym mleku
Zsiadłe mleko zmiksować z kefirem. Rzodkiewkę dokładnie ubrać, umyć i pokroić w plasterki. Ogórka szklarniowego obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobniuto posiekać. Zmiksowane mleko z kefirem starannie wymieszać z przygotowanym ogórkiem oraz rzodkiewką i szczypiorkiem. Zupkę przyprawić solą i pieprzem do smaku. Chłodnik podawać na talerzu mocno schłodzony.

Tagi:

przyprawy