justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Z duszonymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Składników wystarcza na cztery porcje.

Z duszonymi warzywami

Składniki:

Z duszonymi warzywami

 

  • 60 dag małych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 25 dag zielonego groszku
  • por
  • 25 dag pieczarek
  • 4 łyżki masła
  • sól i pieprz
  • majeranek
  • 10 dag twarogu
  • 3/4 szklanki kremówki
  • 1/2 pęczka szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Z duszonymi warzywami
Ziemniaki należy ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać i pociąć na grube plastry. Marchew umyć i pokroić w plasterki. Groszek opłukać. Białą część pora pociąć na krążki. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Dusić wszystko razem pod przykryciem 10 minut. Przyprawić do smaku i dodać pokrojone ziemniaki, wymieszać.Twaróg utrzeć z kremówką, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i przyprawić do smaku. Podać w osobnej miseczce.