Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Zapiekana buła z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fajny i szybki pomysł na kolację z tego co masz w lodówce

Zapiekana buła z nadzieniem

Składniki:

Zapiekana buła z nadzieniem

 

  • Na jedną porcję:
  • 1 bułka
  • łyżka kiełków
  • plaster szynki
  • łyżeczka fety
  • ketchup
  • bazylia
  • łyżeczka szczypiorku
  • rzodkiewka

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana buła z nadzieniem
Bułkę wydrążamy w środku robiąc miseczkę. Bułkę od środka smaruję ketchupem i posypuję lekko bazylią. W miseczce osobnej robię farsz. Szynkę kroję w kosteczkę, fetę również kroję w kosteczkę. Rzodkiewkę myję i kroję w pół talarki. Szczypiorek siekam. Dodaję kiełki. Wszystko razem mieszam i tak przygotowany farsz upycham w bułkę. Wierzch posypuję bazylią i można położyć kawałek żółtego sera i posypać odrobinką szczypiorku. Całość piekę w piecu kilka minut do rozpuszczenia sera w temp 160C. Fajnie można wykorzystać lekko podeschniete bułki :)

Tagi:

szynka