Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1105]

Zapiekanka na bagietce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapiekanka na bagietce jest o tyle fajna, że można ją podać nie tylko na kolację ale i na obiad. Przed podaniem warto polać ją ketchupem.

Zapiekanka na bagietce

Składniki:

Zapiekanka na bagietce

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka na bagietce
Pieczarki i cebulę obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę i udusić pieczarki z cebulą. Przyprawić solą i pieprzem.

Bagietkę przeciąć wzdłuż na połówkę, a potem każdą połowę na mniejsze kawałki. Na pociętych bagietkach ułożyć farsz, przykryć startym na małych oczkach serem.

Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 

Tagi:

zapiekanka