motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowany gulasz jest smaczny. Szybciutki do zrobienia. Często gości na naszym stole, gdy brakuje czasu na przygotowanie ciepłego posiłku.

Gulasz drobiowy Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulasz drobiowy

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • cebula
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka mąki
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy
Mięsko dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Do podsmażonego kurczaka dodajemy pokrojoną cebulkę i dalej smażymy. Następnie przekładamy do garnka.

Podlewamy delikatnie wodą i dusimy ok. 10 minut. Przygotowany gulasz zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i wody.

Doprawiamy do smaku.
Gulasz drobiowy
Umyte i osuszone mięso kroimy. Smażymy na oleju
Gulasz drobiowy
Do kurczaka dodajemy pokrojoną cebulkę i rumienimy
Gulasz drobiowy
Dajemy do garnka. Podlewamy wodą i dusimy
Gulasz drobiowy
Gulasz zagęszczamy zawiesiną zrobioną z wody i mąki
Gulasz drobiowy
Doprawiamy do smaku

Tagi:

mięso danie