jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Przekąski-zakąski, czyli coś na ząb

Kaczka zapiekana na bagietce żytniej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Udka kacze zapiekane na bagietce żytniej

Kaczka zapiekana na bagietce żytniej

Składniki:

Kaczka zapiekana na bagietce żytniej

 

  • 1 bagietka żytnia
  • 2 upieczone udka kaczki
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 zielona papryka
  • 10 dag sera żółtego(startego)
  • pieprz do smaku
  • Pomidorki koktajlowe do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Kaczka zapiekana na bagietce żytniej
Bagietke przekrój wzdłuż , a nastepnie na kawałki. Wydrąż trochę miąższu z każdego kawałka. Skrop bagietki oliwą, posyp serem , ułóż we wgłębieniaobrane z kości i pokrojone mięso kacze. Po bokach ułóz plastry papryki, posyp serem i zapiekaj do chwili, aż ser się rozpłynie (delikatnie), a bułka będzie chrupiąca. Zapiekanki podawaj od razu udekorowane pomidorkami.

Tagi:

sery ser kaczka