Sposób przygotowania:
Zupa serowa z mięsnymi kuleczkami. Wyjątkowo pyszna i szybka w przygotowaniu
Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy do niego przyprawy oraz jajko. Całość mieszamy ze sobą i wsypujemy bułkę tartą ( ilość zależy od gęstości).
Z powstałej masy formujemy niewielkie kuleczki, które obsmażamy na rumiano. Usmażone dajemy na talerz.
Do garnka dajemy serek topiony i zalewamy niewielką ilością rosołu. Doprowadzamy do wrzenia i cały czas mieszamy, by serek się rozpuścił. Gdy to nastąpi wlewamy rosół i ponownie doprowadzamy do wrzenia.
Gdy zawartość garnka zacznie sę gotować dodajemy makaron oraz mięsne kuleczki. Gotujemy do miękkości makaronu.
Na koniec dodajemy pokrojoną marchewkę oraz drobno posiekany szczypiorek.
Podajemy.
Z powstałej masy formujemy niewielkie kuleczki, które obsmażamy na rumiano. Usmażone dajemy na talerz.
Do garnka dajemy serek topiony i zalewamy niewielką ilością rosołu. Doprowadzamy do wrzenia i cały czas mieszamy, by serek się rozpuścił. Gdy to nastąpi wlewamy rosół i ponownie doprowadzamy do wrzenia.
Gdy zawartość garnka zacznie sę gotować dodajemy makaron oraz mięsne kuleczki. Gotujemy do miękkości makaronu.
Na koniec dodajemy pokrojoną marchewkę oraz drobno posiekany szczypiorek.
Podajemy.
BozenaMatuszczyk
ciasteczka
misia5
Dziękuję :)
robaczek