Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Ziemniaki z ogniska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

traydycyjny sposób na smaczne zimniaki

Ziemniaki z ogniska Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaki z ogniska

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z ogniska
Niezbyt wielkie ziemniaki myjemy dokładnie, wycieramy i wrzucamy do ogniska lub gorącego popiołu. Ziemniaki powinny sie piec od 30-50 minut w zależnosci od temperetury jak równiez wielkosci. Upieczone ziemniaki przecinamy na pół, robimy male wgłębienie do którego wkladamy troche masla i pokrojona w kostke świeżą cebulkę. Solimy do smaku ijemy. Najlepiej wybierac łyzeczką
Ziemniaki z ogniska
upieczone ziemniaki wyjmujemy z ogniska i jemy na goraco
Ziemniaki z ogniska
smaczne ziemniaki z ogniska poieczone w popiele. .

Tagi:

ziemniaki