Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa ogórkowo-koperkowa z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybka i smaczna zupka ogórkowo-koperkowa

Zupa ogórkowo-koperkowa z ziemniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowo-koperkowa z ziemniakami

 

  • 1,5l wywaru np rosołu
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek pora
  • 4 kiszone ogórki
  • 3 ziemniaczki
  • garść koperku
  • 3 - 4 łyżki jogurtu

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowo-koperkowa z ziemniakami
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy oraz kroimy w kostkę, pora kroimy w talarki. Na ogniu stawiamy wywar i doprowadzamy do zagotowania, wrzucamy pokrojone warzywka i gotujemy do miękkości około kwadrans w tym czasie na tarce ścieramy kiszone ogórki oraz siekamy koperek, kiedy warzywa dochodzą dodajemy starte ogórki, po 5 minutach dodajemy koperek. Na koniec zaprawiamy jogurtem. Smacznego
Zupa ogórkowo-koperkowa z ziemniakami
Do gotującego wywaru dodajemy pokrojone warzywka
Zupa ogórkowo-koperkowa z ziemniakami
Ogórki kiszone ścieramy na tarce do jarzyn
Zupa ogórkowo-koperkowa z ziemniakami
kiedy warzywka zaczynają dochodzić dodajemy ogórki
Zupa ogórkowo-koperkowa z ziemniakami
oraz garść posiekanego koperku - zaprawiamy jogurtem

Tagi:

ziemniaki