Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z ziemniakami
Nastawiamy w garnku wodę, solimy, a gdy się zagotuje, wrzucamy udko z kurczaka i gotujemy je do miękkości. Wyjmujemy udko w wywaru.
W międzyczasie przygotowujemy warzywa - obieramy je i kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do wywaru, wrzucamy liście laurowe i gotujemy przez około kwadrans.
Ogórki ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną soli.
Zabielamy zupę śmietaną i podajemy.
W międzyczasie przygotowujemy warzywa - obieramy je i kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do wywaru, wrzucamy liście laurowe i gotujemy przez około kwadrans.
Ogórki ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną soli.
Zabielamy zupę śmietaną i podajemy.