Sposób przygotowania:
Zupa rybno- ogórkowa z ziemniakami
1. Pokrojoną marchewkę, pietruszkę, cebulę oraz liście laurowe i ziele angielskie przełożyć do garnka. Wlać wodę i gotować około 20 minut.
2. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Gotować 10 minut. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki, rybę i zalewę spod ogórków dodać do zupy. Gotować kolejne 10 minut.
3. Na końcu do zupy wlać śmietanę. Zagotować. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę wylać na talerz i posypać posiekanym koperkiem.
2. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Gotować 10 minut. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki, rybę i zalewę spod ogórków dodać do zupy. Gotować kolejne 10 minut.
3. Na końcu do zupy wlać śmietanę. Zagotować. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę wylać na talerz i posypać posiekanym koperkiem.