Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1214]

Zupa rybno- ogórkowa z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Zupa rybno- ogórkowa z ziemniakami- doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Warto ją przygotować.

Zupa rybno- ogórkowa z ziemniakami

Składniki:

Zupa rybno- ogórkowa z ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybno- ogórkowa z ziemniakami
1. Pokrojoną marchewkę, pietruszkę, cebulę oraz liście laurowe i ziele angielskie przełożyć do garnka. Wlać wodę i gotować około 20 minut.

2. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Gotować 10 minut. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki, rybę i zalewę spod ogórków dodać do zupy. Gotować kolejne 10 minut.

3. Na końcu do zupy wlać śmietanę. Zagotować. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę wylać na talerz i posypać posiekanym koperkiem.