Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa z gołąbka i młodych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lekkie mięsko z gołębia hodowlanego. Na takim gołąbku nie ma co obgryźć, jedyne mięso to z piersi - niewiele ale dla maluszka wystarczy.

Zupa z gołąbka i młodych warzyw

Składniki:

Zupa z gołąbka i młodych warzyw

wszystkie

  • 1 gołąbek
  • 2 młode marchewki
  • 0,5 młodej pietruszki
  • 2 łyżeczki kaszy mannej

Sposób przygotowania:

Zupa z gołąbka i młodych warzyw
Z gołąbka i warzyw robimy rosół (bez dodatku żadnych przypraw), dodałam tylko natkę pietruszki i selera. Odlewamy ok. 3/4 szklanki chudego rosołu z gołąbka i gotujemy na nim kaszę manną.

Z ugotowanego gołąbka obieramy mięso z piersi, dodajemy ugotowane warzywa i kaszę manną.

Całość blendujemy, wedle potrzeby dodajemy odrobinę przegotowanej wody.

Tagi:

zupka