Sposób przygotowania:
Zupka dla dzieci Eli z żółtą fasolką szparagową
Mięso umyć,zalać wodą i posolić do smaku. Ugotować kurczaka do miękkości.,wyjąć z wywaru,ostudzić i drobniutko posiekać. Marchewkę,pietruszkę i ziemniak obrać ze skórki,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Fasolkę szparagową umyć i odciąć końcówki. Fasolkę pokroić w cienkie plasterki. Odmierzyć dwie łyżki ryżu. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Potarte warzywa,ziemniaki,pokrojoną fasolkę szparagową dodać do wywaru mięsnego i zagotować. Do wrzącej zupy wsypać ryż i gotować około 25 minut,aż wszystko będzie miękkie. Pięć minut przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i mięso. Smacznego!