Sposób przygotowania:
Barszcz na grzybowym smaku
Przebrane i umyte grzyby gotuję 15 min. Warzywa tarkuję na jarzynowej tarce, pora i cebulę kroję w półtalarki a ziemniaki w kostkę.
Do drugiego garnka wkładam umyte żeberko, warzywa i przyprawy, sól. Zalewam 2 litrami zimnej wody i gotuję 20 min. Wlewam wywar i dodaję część ugotowanych grzybów. Wrzucam ziemniaki i starkowane buraki. Gotuję do miękkości żeberka.
Wlewam łyżkę soku z cytryny i zabielam śmietaną zahartowaną zupą.
Do drugiego garnka wkładam umyte żeberko, warzywa i przyprawy, sól. Zalewam 2 litrami zimnej wody i gotuję 20 min. Wlewam wywar i dodaję część ugotowanych grzybów. Wrzucam ziemniaki i starkowane buraki. Gotuję do miękkości żeberka.
Wlewam łyżkę soku z cytryny i zabielam śmietaną zahartowaną zupą.