Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Barszcz na grzybowym smaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Połączenie grzybowej z barszczem. Bardzo smaczna zupa na jesienne dni. Robi się ją dużo szybciej niż pisze przepis.

Barszcz na grzybowym smaku

Składniki:

Barszcz na grzybowym smaku

 

Sposób przygotowania:

Barszcz na grzybowym smaku
Przebrane i umyte grzyby gotuję 15 min. Warzywa tarkuję na jarzynowej tarce, pora i cebulę kroję w półtalarki a ziemniaki w kostkę.

Do drugiego garnka wkładam umyte żeberko, warzywa i przyprawy, sól. Zalewam 2 litrami zimnej wody i gotuję 20 min. Wlewam wywar i dodaję część ugotowanych grzybów. Wrzucam ziemniaki i starkowane buraki. Gotuję do miękkości żeberka.

Wlewam łyżkę soku z cytryny i zabielam śmietaną zahartowaną zupą.