Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Zupka warzywna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na obiad przygotuj dzisiaj zupę jarzynową bez dodatku mięsa - będzie smacznie i dietetycznie! Zupa jest także bardzo prosta w przygotowaniu.

Zupka warzywna

Składniki:

Zupka warzywna

 

  • 3 papryki (każda inny kolor)
  • Puszka kukurydzy
  • 2 pory
  • Pietruszka
  • 3 marchewki
  • 2 czubate łyżki mąki pszennej
  • 2 - 3 kostki rosołowe (np. pieczeniowe lub warzywne)

Sposób przygotowania:

Zupka warzywna
Do garnka z wodą wrzucamy pokrojone warzywa i kostki. Po ok 40 minutach dodajemy mąkę, którą wcześniej SAMĄ podgrzewamy w garnku, na małym gazie, aż zbrązowieje (uwaga, łatwo ją przypalić) do garnka z tą mąką dodajemy 3 - 4 łyżki zupy i mocno mieszamy i powoli dodajemy do reszty zupy. Gotujemy to wszystko jeszcze ok. 20 minut i zupka jest gotowa.