Sposób przygotowania:
Zupa manchow z kurczakiemI
1. Na rozgrzanym oleju usmaż kawałki kurczaka, dodając sól i kurkumę. Smaż przez około 15 minut, aż mięso zmieni kolor i będzie dobrze przesmażone. Następnie przekładaj mięso do garnka.
II
2. Na tym samym oleju podsmaż posiekaną cebulę, czosnek i imbir, aż do momentu, gdy staną się miękkie i lekko złociste.
3. Dodaj startą marchew, posiekane papryki, kapustę i seler do cebuli. Smaż wszystko razem przez około 20 minut.
III
4. Przełóż warzywa do garnka z kurczakiem. Zalej wszystkie smażone składniki wodą, tak aby wszystko było przykryte. Dodaj sosy sojowe, sos chili, ocet, sól i chili do smaku.
5. W małej misce rozpuść skrobię kukurydzianą w niewielkiej ilości wody, a następnie dodaj ją do gotującej się zupy, mieszając cały czas, aby zagęścić zupę.
6. Gotuj zupę, aż składniki się dobrze połączą i zupa lekko zgęstnieje.
7. Kiedy zupa się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez kilka minut.
8. Gotowe! Podawaj zupę gorącą, udekorowaną świeżą pietruszką lub kolendrą.
9. Smacznego! Teraz możesz delektować się aromatyczną Zupą Manchow z kurczakiem, która rozgrzeje cię i wypełni aromatami kuchni azjatyckiej.