Katarzyna M.G.

Katarzyna M.G.

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Abba - Achcharu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta kiszona na sposób lankijski.

Abba - Achcharu

Składniki:

Abba - Achcharu

 

  • 1 główka kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • słoiczek marynowanej szalotki
  • słoiczek musztardy francuskiej Dijon
  • 4-5 papryczek chili

Sposób przygotowania:

Abba - Achcharu
Kapustę poszatkować,marchew zetrzeć na grubej tarce,cebulę pokroić w półplasterki.Papryczkę chili pokroić na większe kawałki (podzielić na 2-3 części). Wszystkie składniki wymieszać,ubić i codziennie mieszać. Po tygodniu kapusta jest gotowa do spożycia. Wkładamy ją wtedy do słoiczków i trzymamy w chłodnym miejscu.