Sposób przygotowania:
Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami
Mięso pociąć na cienkie plastry, zamarynować w przyprawie garam masala i oleju. Odłożyć do lodówki na kilka godzin. Mieszankę warzyw usmażyć na oleju.
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Ryż dodać do usmażonych warzyw. Doprawić przyprawą curry. Wymieszać. Mięso piec na grillu z obu stron – dobrym rozwiązaniem jest grill elektryczny przykrywany wtedy od razu pieczemy obie strony.
Mięso prosto z grilla podawać z gorącym ryżem.
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Ryż dodać do usmażonych warzyw. Doprawić przyprawą curry. Wymieszać. Mięso piec na grillu z obu stron – dobrym rozwiązaniem jest grill elektryczny przykrywany wtedy od razu pieczemy obie strony.
Mięso prosto z grilla podawać z gorącym ryżem.