piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Afrykańsikie ciastka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne i wykwintne ciastka afrykańskie

Afrykańsikie ciastka

Składniki:

Afrykańsikie ciastka

 

Sposób przygotowania:

Afrykańsikie ciastka
Ze wszystkich składników przygotować jednolite ciasto o luźnej konsystencji .Pozostawić do fermentacji na około 1,5 godziny . Kiedy masa ciasta dwukrotnie zwiększy swoją objętość , podzielić ją na cztery części . Rozwałkować każdą cześć na warstwę o wymiarach 30 cm x 40 cm o grubości 0,5 cm. Każdą podzielić na 40 prostokątów o wymiarach 3,75 cm x 8 cm . Ułożyć po trzy lub cztery prostokąciki jeden na drugim i zgiąć w połowie . Włożyć do małych form i garować przez 30 minut . Wypiekać w temperaturze 200 stopni C przez około 20 minut . Następni wyjąc aż ostygną i możną się delektować .