Sposób przygotowania:
a'la Strogonow wieprzowy
Polędwice oczyść i pokrój na kawałki, posyp solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej tłuszcz, obsmaż mięso i przełóż do rondla. Większe pieczarki pokrój na ćwiartki, a małe pozostaw w całości. Cebulę pokrój w półtalarki i razem z pieczarkami podsmaż na tłuszczu,który pozostał z mięsa (w razie potrzeby uzupełniając niewielką ilością). Lekko zrumienione przełóż do rondla z mięsem. Czosnek przepuszczony przez praskę, pokrojoną paprykę i ogórki konserwowe pokrojone w kostkę dodaj do całości. Całość podlej bulionem i duś pod przykryciem na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Dopraw solą, pieprzem i czerwoną papryką w proszku. Pod koniec dodaj mąkę rozrobioną ze śmietana i koncentratem pomidorowym. Całość zagotuj, ciągle mieszając - wieprzowina a'la strogonow gotowa! Smacznego!
Proponujemy: przepis na klasycznego strogonowa >>>
gregoryy75
aliss06
Faktycznie! Zapomniałam w opisie uwzględnić paprykę.. ;p Juz poprawiłam niedociągnięcie :) Dziękuję za czujność :)