Sposób przygotowania:
Medaliony z kaczki z kluseczkami z kaszy manny
Na zimnej patelni ułóż skórą do dołu kacze piersi i smaż je po 10min z każdej strony, tak usmażone mięso pokrój w plastry i przełóż do rondelka, po chwili dodaj liść laurowy, ziele angielskie i bulion z kaczki, całość duś na małym ogniu.
Z patelni odlej połowę tłuszczu a na pozostałym podsmaż posiekaną cebulkę, pora oraz czosnek, pod koniec smażenia dodaj mąkę. Kiedy kaczka zmięknie dodaj do niej podsmażone warzywa i chwilę jeszcze poduś aż sos stanie się gęsty.
Do jajek rozmieszanych ze śmietaną dodaj kasze mannę, całość odstaw na 15min. Z gotowego ciasta formuj kluseczki z rzucaj je na gotującą się wodę (gotuj je 7min od momentu kiedy wypłyną).
Z patelni odlej połowę tłuszczu a na pozostałym podsmaż posiekaną cebulkę, pora oraz czosnek, pod koniec smażenia dodaj mąkę. Kiedy kaczka zmięknie dodaj do niej podsmażone warzywa i chwilę jeszcze poduś aż sos stanie się gęsty.
Do jajek rozmieszanych ze śmietaną dodaj kasze mannę, całość odstaw na 15min. Z gotowego ciasta formuj kluseczki z rzucaj je na gotującą się wodę (gotuj je 7min od momentu kiedy wypłyną).
zbysiowa