Sposób przygotowania:
Gulasz z białą kiełbasąETAP 1
Fasole namaczamy na noc. Następnego dnia gotujemy do miękkości. Ugotowaną odsączamy z wody.
ETAP 2
Mięso kroimy w kostkę. Pokrojone nacieramy przyprawą do gulaszu i musztardą francuską.
ETAP 3
Cebule obieramy, kroimy w kostkę i delikatnie rumienimy. Do zrumienionej dodajemy przygotowane mięso. Dokładnie je obsmażamy. Na koniec podlewamy winem.
ETAP 4
Gdy wino odparujemy do mięsa dodajemy przecier pomidorowy. Gdy ten częściowo odparuje, gulasz podlewamy częścią bulionem i dusimy pod przykryciem do momentu jak mięso stanie się kruche i miękkie.
W trakcie gotowania stopniowo dodajemy bulion.
Między czasie kiełbasę kroimy w plasterki i delikatnie obsmażamy na patelni.
ETAP 5
Gdy mięso jest gotowe dodajemy do niego przygotowaną fasolę oraz kiełbasę. Całość podgrzewamy razem około 10 minut.
Gulasz doprawiamy do smaku, ewentualnie podlewamy wodą. Na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Gotowy porcjujemy i podajemy!