Sposób przygotowania:
Alkoholowy jogurtowy krem
Na początku wiśnie drobno kroimy lub przecieramy przez sito. Nie zapominajmy o usunięciu pestek.
Masło kakaowe topimy w miseczce w mikrofalówce lub tradycyjnie w rondelku na małym ogniu.
Następnie studzimy zachowując płynną konsystencję.
Jogurt z cukrem pudrem przy pomocy miksera ubijamy na puszystą masę dodając przetarte wiśnie.
Potem wlewamy powoli przestudzone masło kakaowe i dokładnie mieszamy. Tak powstały deser wstawiamy do lodówki na jakieś 45-60 minut, aby zgęstniał.
Deser możemy udekorować wisienkami z alkoholu, posypać startą czekoladą czy ozdobić listkami mięty.
Smacznego.
Masło kakaowe topimy w miseczce w mikrofalówce lub tradycyjnie w rondelku na małym ogniu.
Następnie studzimy zachowując płynną konsystencję.
Jogurt z cukrem pudrem przy pomocy miksera ubijamy na puszystą masę dodając przetarte wiśnie.
Potem wlewamy powoli przestudzone masło kakaowe i dokładnie mieszamy. Tak powstały deser wstawiamy do lodówki na jakieś 45-60 minut, aby zgęstniał.
Deser możemy udekorować wisienkami z alkoholu, posypać startą czekoladą czy ozdobić listkami mięty.
Smacznego.