Sposób przygotowania:
Amarantusowe naleśniki z owocami
Mieszamy mąkę dyniową z pszenną oraz mąką z amarantusa. Wlewamy mleko, wbijamy jajka i dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 20-30 minut. W tym czasie obieramy kiwi, kroimy w cienkie plasterki. Pomarańczę filetujemy, siekamy w kostkę. Winogrono dokładnie myjemy, każdą kulkę kroimy na ćwiartki, usuwamy ziarenka. Rozgrzewamy małą patelnię. Przy użyciu kuchennego papierowego ręcznika smarujemy ją odrobiną oleju i wlewamy małą chochelkę ciasta naleśnikowego. Gdy naleśnik ładnie się zrumieni, odwracamy go na drugą stronę i tylko chwilę smażymy, aby zbytnio nie ściemniał. Czynność powtarzamy do wyczerpania ciasta. Naleśniki smarujemy odrobiną serka homogenizowanego i przybieramy owocami.