Sposób przygotowania:
Ananas i granat w toffi
Ananasa obrać, usunąć trzon, a miąższ pokroić w kostkę.
W garnku najlepiej z grubym dnem roztopić cukier i mieszając przypiec na bursztynowy kolor. Dodać 4 łyżki gotującej wody i razem zagotować. Dodać śmietanę i cynamon. Mieszać i gotować kilka minut aż powstanie gęsty sos toffi. Dodać pokrojonego ananasa, i podgrzać razem.
Przełożyć do salaterek lub szklanek. Schłodzić w lodówce.
Z granatu wyłuskać pestki, usunąć białe osłonki. Na wierzch kremu wyłożyć pestki z granatu.
W garnku najlepiej z grubym dnem roztopić cukier i mieszając przypiec na bursztynowy kolor. Dodać 4 łyżki gotującej wody i razem zagotować. Dodać śmietanę i cynamon. Mieszać i gotować kilka minut aż powstanie gęsty sos toffi. Dodać pokrojonego ananasa, i podgrzać razem.
Przełożyć do salaterek lub szklanek. Schłodzić w lodówce.
Z granatu wyłuskać pestki, usunąć białe osłonki. Na wierzch kremu wyłożyć pestki z granatu.