Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ananas w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ananasa odsączyć z soku. Z ciasta wykroić kwadraty, takie aby brzegi były większe niż średnica ananasa.

Ananas w cieście francuskim

Składniki:

Ananas w cieście francuskim

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 puszka plastrów ananasa
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • kilka łyżeczek marmolady lub dżemu

 

Sposób przygotowania:

Ananas w cieście francuskim
Ananasa odsączyć z soku. Z ciasta wykroić kwadraty, takie aby brzegi były większe niż średnica ananasa.. Na cieście ułożyć ananasa, zawinąć nieco brzegi, tak, aby stworzyć ramkę ananasa. Każde ciasto posypać cukrem, na środek włożyć odrobinę dżemu lub marmolady. Piec na rumiano, w temp. 180 st. C.

Tagi:

ciasto