Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Ananasowy lodowy puch

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Co prawda nie lody i nie granita ale za to smak super .

Ananasowy lodowy puch Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ananasowy lodowy puch

 

  • 1/2 puszki plastrów ananasa ( ok. 20 dag ) z syropu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki otartej z cytryny skórki
  • 2 łyżki tzw. zabielacza do kawy w proszku
  • listki mięty do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Ananasowy lodowy puch
Krążki ananasa pokroić na kawałki i włożyć do zamrażalnika ( najlepiej zostawić na noc ). Zamarznięte wrzucić do rozdrabniacza ( malaksera w którym można kruszyć lód ) razem z ,, zabielaczem. Zmiksować. Dodać sok i skórkę z cytryny - wymieszać. Ułożyć w pucharkach . Ozdobić listkami mięty. Podawać natychmiast
Ananasowy lodowy puch
Ananasowe krążki kz syropu które zostają pokroić i zamrozić
Ananasowy lodowy puch
Zamrożone zmiksować w malakserze na puch
Ananasowy lodowy puch
Do ananasowego puchu dodać zabielacz do kawy
Ananasowy lodowy puch
Doprawić sokiem i otartą skórką z cytryny

Tagi:

kawa