Roxxa

Roxxa

Szef Kuchni
[Przepisów: 42]

Ananasy w panierce na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ananasowy przysmak na ciepło z dodatkiem wytrawnego wina

Ananasy w panierce na ciepło

Składniki:

Ananasy w panierce na ciepło

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ananasy w panierce na ciepło
Rozbełtać jajka na talerzyku. Ananasy odsączyć i obtaczać w jajku i w mielonych orzechach. Na patelni rozgrzać 3 łyżki tłuszczu i smażyć ananasy z obu stron na złoty kolor. Pilnować aby zbytnio nie wystygły. W miseczce wymieszać żółtka, miód i wino. Wstawić do naczynia z gorącą wodą i podgrzać. Utrzeć na gęstą masę, dodać sok z cytryny. Ananasy rozłożyć na talerzyki i polać sosem

Tagi:

jajko jajka