Sposób przygotowania:
Zupa koperkowa z tortellini
Umytego kurczaka zalać zimną wodą gotować ok 30 min, zebrać szumowiny.
Dodać liście laurowe , obraną i umytą marchew, pietruszkę oraz selera.
Gotować do miękkości warzyw.
Umyty, osuszony koper posiekać , pora przekroić na pół dokładnie opłukać, pokroić w pół plasterki.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, przesmażyć pora, dodać 1 pęczek posiekanego kopru.
Smażyć 2-3 min co chwila mieszając.
Z wywaru wyjąć warzywa , pokroić w małą kostkę , przełożyć ponownie do zupy wraz z usmażonym porem i koprem.
Dodać makaron tortellini, gotować do jego miękkości.
Zupę doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę połączyć z mąką i chochlą wywaru, przelać do garnka, wsypać pozostały pęczek kopru i natkę pietruszki, wymieszać.
Dodać liście laurowe , obraną i umytą marchew, pietruszkę oraz selera.
Gotować do miękkości warzyw.
Umyty, osuszony koper posiekać , pora przekroić na pół dokładnie opłukać, pokroić w pół plasterki.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, przesmażyć pora, dodać 1 pęczek posiekanego kopru.
Smażyć 2-3 min co chwila mieszając.
Z wywaru wyjąć warzywa , pokroić w małą kostkę , przełożyć ponownie do zupy wraz z usmażonym porem i koprem.
Dodać makaron tortellini, gotować do jego miękkości.
Zupę doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę połączyć z mąką i chochlą wywaru, przelać do garnka, wsypać pozostały pęczek kopru i natkę pietruszki, wymieszać.