Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Lody bananowo-borówkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu lody - wystarczy tylko mieć w zamrażarce zapas zamrożonych owoców.

Lody bananowo-borówkowe

Składniki:

Lody bananowo-borówkowe

 

Sposób przygotowania:

Lody bananowo-borówkowe
Borówki przebrać, opłukać, odsączyć bardzo dokładnie i zamrozić w szczelnie zamykanym pojemniku. Bardzo dojrzałego banana obrać ze skórki, pokroić w plastry i zamrozić w szczelnym pojemniku. Śmietankę kremówkę schłodzić. Przygotować blender kielichowy z wysoką mocą - doskonale sprawdzi się taki z funkcją kruszenia lodu.

Zamrożone owoce przełożyć do blendera, wlać trochę miodu do smaku oraz sok z cytryny, a na końcu śmietankę i jak najszybciej zmiksować do uzyskania gładkiej kremowej masy.

Natychmiast po zmiksowaniu przełożyć lody do przygotowanych puccharków i podawać.

Można też przełożyć do szczelnego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.