Sposób przygotowania:
Lody bananowo-borówkowe
Borówki przebrać, opłukać, odsączyć bardzo dokładnie i zamrozić w szczelnie zamykanym pojemniku. Bardzo dojrzałego banana obrać ze skórki, pokroić w plastry i zamrozić w szczelnym pojemniku. Śmietankę kremówkę schłodzić. Przygotować blender kielichowy z wysoką mocą - doskonale sprawdzi się taki z funkcją kruszenia lodu.
Zamrożone owoce przełożyć do blendera, wlać trochę miodu do smaku oraz sok z cytryny, a na końcu śmietankę i jak najszybciej zmiksować do uzyskania gładkiej kremowej masy.
Natychmiast po zmiksowaniu przełożyć lody do przygotowanych puccharków i podawać.
Można też przełożyć do szczelnego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.
Zamrożone owoce przełożyć do blendera, wlać trochę miodu do smaku oraz sok z cytryny, a na końcu śmietankę i jak najszybciej zmiksować do uzyskania gładkiej kremowej masy.
Natychmiast po zmiksowaniu przełożyć lody do przygotowanych puccharków i podawać.
Można też przełożyć do szczelnego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.