kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Anielskie Racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, puszyste, cieplutkie racuszki z jabłkiem. Stworzone dla każdego;-)

Anielskie Racuszki

Składniki:

Anielskie Racuszki

 

Sposób przygotowania:

Anielskie Racuszki
Drożdże wymieszać z łyżką cukru, mąki, szczyptą soli i 150 ml mleka. Rozmieszać dokładnie i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na 15 min. Jabłka obierz, opłucz i pokrój na średniej grubości paski. Po 15 min wlej zaczyn do miski z mąką. Wbij jajko i gdy masa jest za gęsta to dodaj resztę mleka i cukier waniliowy. Dodaj pokrojone jabłka i wymieszaj całość. Odstaw na 5 min. Na patelni rozgrzej olej. Wlewaj ciasto porcjami i smaż z obu stron. Gotowe racuszki można posypać cukrem pudrem.
Smacznego!:-)