Szyman.

Szyman.

Kucharz
[Przepisów: 15]

Antipasti po naszemu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Antipasti to pyszna, elegancko podana potrawa z kuchni śródziemnomorskiej. Znajduje się tam wybór warzyw takich jak oliwki i pomidory.

Antipasti po naszemu

Składniki:

Antipasti po naszemu

 

Sposób przygotowania:

Antipasti po naszemu
a) Przygotować duży talerz. Umyć warzywa. b) Zielone oliwki nadziać serkiem białym i włożyć do miseczki i odstawić. c) Rzodkiewkę poszatkować, włożyć do innej miseczki. Cebulę pokroić na talarki i włożyć do miseczki z rzodkiewką. d)Pomidora przekroić na pół, wyciąć środek i pokroić na plasterki, włożyć do osobnej miseczki. e) Paprykę oczyścić i pokroić w kosteczkę, oddzielić od reszty warzyw. f) Oliwki zielone i czarne, a także pomidora ułożyć elegancko na talerzu, posypać papryką i rzodkiewką z cebulą, polać oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.SMACZNEGO!!!