Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Arbuzowe kostki z czarnym kawiorem-starter

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Czemu połączyłam arbuz z kawiorem ? Bo ładnie wygląda ? A tak poważnie to przypadek, a w zasadzie podglądanie zdjęć kulinarnych . Z tego co udało mi się zrozumieć ktoś podał podobnie( tyle , że z octem balsamicznym) jako część zestawu przystawek.

Arbuzowe kostki z czarnym kawiorem-starter Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Arbuzowe kostki z czarnym kawiorem-starter

 

  • kostek z miąższu arbuza ( 1,5 cm x 1,5 cm x 1,5 cm )
  • 5 płaskich łyżeczek czarnego kawioru
  • szczypta pieprzu
  • 20 listków świeżej mięty do dekoracji ( bazylii )

 

Sposób przygotowania:

Arbuzowe kostki z czarnym kawiorem-starter
Arbuz odkroić od skórki i pokroić w kostkę.

Delikatnie usunąć pestki ( najlepiej wykałaczką).

Łyżeczką do drążenia melona ( lub małą zwykłą ) wybrać w górnej warstwie każdej kostki arbuza ,, dołek".

Na dno wsypać szczyptę pieprzu i włożyć po pół łyżeczki kawioru.

Podawać udekorowane listkami świeżej mięty.
Arbuzowe kostki z czarnym kawiorem-starter
Z grubego plastra arbuza odciąć skórę i podzielić na kostki
Arbuzowe kostki z czarnym kawiorem-starter
W każdej arbuzowej kostce wydrążyć malutki dołek
Arbuzowe kostki z czarnym kawiorem-starter
W dołki wsypać po szczypcie mielonego czarnego pieprzu
Arbuzowe kostki z czarnym kawiorem-starter
Nałożyć w dołki po pół łyzeczki czarnego kawioru- dekorować listkami mięty i bazylii

Tagi:

kawior