Sposób przygotowania:
Arbuzowy deser 3
Arbuza kroimy w średniej wielkości kostkę, usuwamy pestki. Wkładamy do pucharków lub szklaneczek i chłodzimy w lodówce. Galaretkę żółtą rozpuszczamy w 1 i 1/2 szkl. wody studzimy i zalewamy nią arbuza. Wstawiamy do lodówki by stężała. Owoce myjemy , obieramy i kroimy w dowolny sposób. Pamiętajmy że jeśli wykorzystujemy banana to należy go skropić odrobiną soku z cytryny by nie był czarny. Przygotowane owoce układamy na stężałą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Galaretkę czerwoną przygotowujemy według sposobu podanego na opakowaniu. Studzimy i wylewamy na owoce. Wstawiamy do lodówki ale nie koniecznie musimy czekać by się stężała. Można podawać deser w postaci pół płynnej, mocno schłodzony jest super orzeźwieniem w upalne dni.