monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Aromatyczna pomidoróweczka na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna zupka i kolejna propozycja na wykorzystanie nadmiaru rosołu

Aromatyczna pomidoróweczka na rosole Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Aromatyczna pomidoróweczka na rosole

 

  • ok.1 litra przecedzonego rosołu
  • włoszczyzna z rosołu (bez pora)
  • 100ml śmietany 12%
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżka oleju
  • 1 szklanka drobnego makaronu (ja miałam malutkie kolanka)

Sposób przygotowania:

Aromatyczna pomidoróweczka na rosole
Rosół zagotować. Włoszczyznę pokroić drobno i przesmażyć na łyżce oleju. Dodać do gotującego się rosołu.Na patelnię wlać śmietanę, zagotować. dodać ketchup, koncentrat oregano i dokładnie wszystko połączyć za pomocą trzepaczki. jeszcze raz zagotować. Dodać oregano, zamieszać, wyłączyć gaz.Zawartość patelni przelać do rosołu. Gdy zupa ponownie zawrze zdjąć z ognia. Makaron ugotować jak zwykle. Porcję makaronu wyłożyć na talerz i zalać gorącą zupą. SMACZNEGO!
Aromatyczna pomidoróweczka na rosole
Włoszczyznę drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oleju
Aromatyczna pomidoróweczka na rosole
Śmietane zagotować, dodać koncentrat i ketchup, ponownie zagotować