marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pomidorówka na mięsie z rosołu.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 200
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wywar wraz resztą składników zmiksować blenderem,przecedzić,mięso przetrzeć do zupy.Zagęścić i doprawić.

Pomidorówka na mięsie z rosołu.

Składniki:

Pomidorówka na mięsie z rosołu.

 

  • 1 l.wywaru z rosołu,
  • 1/2 kurczaka,
  • koncentrat pomidorowy lub też pomidory z puszki,
  • pozostałe jarzyny z wywaru,
  • śmietana 12% lub serek topiony do zagęszczania,
  • po szczypcie różnych przypraw,np.curry,przyprawy"Złoty Smok",biały pieprz,bazylia.

Sposób przygotowania:

Pomidorówka na mięsie z rosołu.
Do reszty wywaru z rosołu dodać pozostałą połówkę z kurczaka, a najlepiej obrane mięso i pozostałe warzywa. Zmiksować blenderem całość, a następnie przecedzić wywar do mniejszego garnka prze durszlak. Pozostałe składniki jak mięso i jarzyny przetrzeć pałką do gotującego się na małym ogniu wywarze. Dodać trochę śmietany do chochli z zupą, zamieszać. Potem wlać nieco więcej lub też rozpuścić kostkę sera topionego w zupie. Wyłączyć palnik, a zupę doprawić pieprzem, przyprawą chińską, curry oraz włoskimi suszonymi ziołami. Spróbować, a potem nalewać zupę do talerzy i podawać z wcześniej ugotowanym ryżem lub makaronem.