Sposób przygotowania:
Aromatyczne mielone w płatkach kukurydzianych
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, następnie mielimy razem z bułką. Do masy mięsnej wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, przyprawiamy do smaku przyprawami i dokładnie mieszamy.
2. Płatki kukurydziane bardzo drobno kruszymy. Można to zrobić za pomocą wałka do ciasta. Następnie z mięsa formujemy okrągłe kotlety i obtaczamy je w pokruszonych płatkach.
3. Kotlety smażymy od razu na rozgrzanym oleju do miękkości mięsa i zrumienienia. Usmażone dokładnie osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy i smacznego.
Rady: W skład przyprawy Tikka Masala wchodzą: kolendra, czosnek, pomidory, kumin, skórka cytrynowa, sól. Z przepisu wyszło mi 8 sztuk. Jeżeli nie macie przyprawy Tikka Masala można użyć innej ulubionej.
2. Płatki kukurydziane bardzo drobno kruszymy. Można to zrobić za pomocą wałka do ciasta. Następnie z mięsa formujemy okrągłe kotlety i obtaczamy je w pokruszonych płatkach.
3. Kotlety smażymy od razu na rozgrzanym oleju do miękkości mięsa i zrumienienia. Usmażone dokładnie osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy i smacznego.
Rady: W skład przyprawy Tikka Masala wchodzą: kolendra, czosnek, pomidory, kumin, skórka cytrynowa, sól. Z przepisu wyszło mi 8 sztuk. Jeżeli nie macie przyprawy Tikka Masala można użyć innej ulubionej.
Jagodowa
Babeczka35
Polecam, bo są bardzo pyszne.