Sposób przygotowania:
Penne i casarecce z ugotowanym mięsem w sosie
Makaron gotujemy al’dente w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy.
Papryki oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy w garnku na oleju lub oliwie z oliwek. Dodajemy obraną i startą na tarce o średnich oczkach marchewkę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Całość podlewamy wodą. Dodajemy pokrojone drobno mięso, posiekaną natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Wszystko mieszamy i łączymy z koncentratem pomidorowym. Dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy starty żółty ser.
Czekamy do rozpuszczenia i łączymy z makaronami.
Papryki oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy w garnku na oleju lub oliwie z oliwek. Dodajemy obraną i startą na tarce o średnich oczkach marchewkę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Całość podlewamy wodą. Dodajemy pokrojone drobno mięso, posiekaną natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Wszystko mieszamy i łączymy z koncentratem pomidorowym. Dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy starty żółty ser.
Czekamy do rozpuszczenia i łączymy z makaronami.
Jagodowa
Magdalena88