Sposób przygotowania:
Mielone kotlety z fasolką szparagową
Warzywa umyć i osuszyć. Fasolkę obrać z łyka ( jesli jest) i odciąć ogonki. Marchewkę obrać. Do blendera wrzucić przekrojoną na pół fasolkę i zmiksować ją. Przełożyć do miski. Do blendera wrzucić marchewkę i także ją zmiksować. Dodać do fasolki ( warzywa można zmielić w maszynce ale tak jest szybciej:)). Cebulę i koperek drobniutko posiekać i dodać do miski. Przełożyć mięso i wymieszać składniki. Doprawić do smaku i wymieszać. Płatki kukurydziane pokruszyć w palcach i dodać do masy mięsnej. Dobrze wyrobić. Odłożyć do lodówki na około 30 minut. Na patelni rozgrzać olej. Z masy mięsnej formować okrągłe kotleciki i smażyć je na rumiano z obu stron, co chwilę obracając aby się nie przypaliły. Przed podaniem odsączyć na ręczniku papierowym. Smacznego!