Sposób przygotowania:
Aromatyczne palmiery z cynamonem
Ciasto rozmrozić. Cukier wymieszać z cynamonem. Na stole rozsypać trochę cukru waniliowego i rozłożyć na nim ciasto. Na powierzchnię ciasta rozsypać ok. 1/2 cukru z cynamonem, lekko docisnąć i złożyć na pół. Znów posypać cukrem i każdą połowę złożyć na pół. Następnie znów posypać resztą cukru i znów złożyć na pół, tak jakbyśmy zamykali książkę. Wałek pokroić w plastry ok. 0,8 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko natłuszczonym oliwą, w dużych odległościach od siebie, ponieważ ciastka powiększają swoja objętość przynajmniej dwa razy. Piec w temperaturze 200 stopni 10-15 minut w połowie czasu przewracając ciastka na drugą stronę.
Agunia
kasiunia.1981
Sarenka
haniakson
Lady Marmolada
marietta
haniakson
marietta napisał(a):
haniakson
haniakson napisał(a):
nasteczka
zrobimy takie na drogę do Paryża:D