Sposób przygotowania:
Aromatyczny rosół na skrzydełkach kurczaka
Kilka skrzydełek oczyścić, umyć.
Włożyć do garnka i zalać wodą(zimną).
Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia, wyjąć zebraną szumowinę.
Dodać obraną,opłukaną włoszczyznę, posolić.
Cebulę obrać ,podrumienić nad ogniem, a następnie wrzucić do rosołu.
Dołożyć kostkę rosołową.
Gotować do miękkości skrzydełek i włoszczyzny.
Rosół przecedzić przez sitko do drugiego garnka.
Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dodać posiekaną natkę pietruszki.
Chwilkę pogotować i zdjąć z ognia.
Podawać z ugotowanym makaronem.
Włożyć do garnka i zalać wodą(zimną).
Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia, wyjąć zebraną szumowinę.
Dodać obraną,opłukaną włoszczyznę, posolić.
Cebulę obrać ,podrumienić nad ogniem, a następnie wrzucić do rosołu.
Dołożyć kostkę rosołową.
Gotować do miękkości skrzydełek i włoszczyzny.
Rosół przecedzić przez sitko do drugiego garnka.
Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dodać posiekaną natkę pietruszki.
Chwilkę pogotować i zdjąć z ognia.
Podawać z ugotowanym makaronem.
gusia1000