Sposób przygotowania:
Grochówka wojskowa
Groch przebrać,opłukać a następnie zalać wywarem i zagotować.
Odstawić na godzinę i ponownie zagotować.
Dodać obrane ,opłukane pokrojone w większą kostkę ziemniaki, liście laurowe oraz ziele angielskie.
Boczek pokroić w kostkę i stopić.
Do boczku dodać obraną pokrojoną cebulę i podsmażyć ,wymieszać z mąką lekko zrumienić a następnie połączyć z zupą. Dodać pokrojoną w półplastry kiełbasę,przyprawy i chwilę pogotować.
W razie potrzeby doprawić do smaku według swojego uznania.
Odstawić na godzinę i ponownie zagotować.
Dodać obrane ,opłukane pokrojone w większą kostkę ziemniaki, liście laurowe oraz ziele angielskie.
Boczek pokroić w kostkę i stopić.
Do boczku dodać obraną pokrojoną cebulę i podsmażyć ,wymieszać z mąką lekko zrumienić a następnie połączyć z zupą. Dodać pokrojoną w półplastry kiełbasę,przyprawy i chwilę pogotować.
W razie potrzeby doprawić do smaku według swojego uznania.
gusia1000