Sposób przygotowania:
Soczyste panierowane skrzydełka
Skrzydełka oczyszczamy , płuczemy oraz osuszamy.
Następnie wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą i wstawiamy do zagotowania dodając odrobinę soli.
Po zagotowaniu ściągamy szumowiny i dodajemy obrane jarzyny.
Gotujemy na nie całkiem do miekkości na małym ogniu, dodajemy przyprawę uniwersalną.
Po ugotowaniu skrzydełka wyjmujemy i przestudzamy.
Jajka wbić do kubka rozbełtać widelcem i zalać skrzydełka.
Po 15 minutach wyjmować po jednym skrzydełku i panierować w przygotowanej panierce z płatków kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Następnie wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą i wstawiamy do zagotowania dodając odrobinę soli.
Po zagotowaniu ściągamy szumowiny i dodajemy obrane jarzyny.
Gotujemy na nie całkiem do miekkości na małym ogniu, dodajemy przyprawę uniwersalną.
Po ugotowaniu skrzydełka wyjmujemy i przestudzamy.
Jajka wbić do kubka rozbełtać widelcem i zalać skrzydełka.
Po 15 minutach wyjmować po jednym skrzydełku i panierować w przygotowanej panierce z płatków kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
gusia1000