Sposób przygotowania:
Rosół z kaczki i kurczaka
Porcje rosołową z kaczki, jej skrzydełka oraz szyję dokładnie myjemy. To samo robimy z porcją z kurczaka, jego nóżkami i skrzydełkami. Wszystko przekładamy do garnka i zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.
Gdy woda się zagotuje dodajemy do garnka angielskie ziele, liść laurowy, obrane i dokładnie umyte marchewki, kawałek selera i opaloną cebulę. Zmniejszamy ogień i gotujemy na "wolnym" ogniu około godzinę. Pod koniec dodajemy zieleninę i doprawiamy do smaku solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.
Gdy woda się zagotuje dodajemy do garnka angielskie ziele, liść laurowy, obrane i dokładnie umyte marchewki, kawałek selera i opaloną cebulę. Zmniejszamy ogień i gotujemy na "wolnym" ogniu około godzinę. Pod koniec dodajemy zieleninę i doprawiamy do smaku solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.
anemon